Mavi yolculuk nedir ?
İstanbul’dan Antalya’ya kadar olan Türk sularında ve Yunan Adaları’nda yatlarla yapılan deniz yolculuklarına verilen addır.
Nerde mavi yolculuk yapılır ?
Ege Akdeniz ve Yunan Adaları’nda yapılır.
Mavi yolculuk rotaları nasıl seçilir ?
Gökova Körfezi’nden başlamanızı öneririz.
Nasıl rezervasyon yapılır ?
Telefon, web sitemiz veya e-mail aracılığıyla rezervasyon yapabilirsiniz.
Yolcular teknede ne yapabilir ?
Denize girmek, yürüyüş yapmak, sörf yapmak, güneşlenmek, müzik dinlemek ve doğa yürüyüşleri yapmak, arkeolojik alanları gezmek, kitap okumak, tavla oynamak vs.
Ne yenir ?
Bir hafta yetecek kadar yiyeceği genelde müşterilerimiz alır. Önceden anlaşma yapılır bilgi verilir ise istekleriniz doğrultusunda maliyeti yolculara ait olacak şekilde alışverişi tekne personeli de gerçekleştirebilir. Yemekler teknenin profesyonel aşçısı tarafından hazırlanır. Herkese aynı yemek çıkar. Yemek menüsü yat kiralama esnasında veya mümkünse öncesinde misafirlerimizle beraber oluşturulur.
Ne giyilir ?
Yanınızda bir terlik birkaç tişört ve şort getirmeniz yeterli. Teknelerimizde misafirlerimize havlu veya peştamal verilir. Dilerseniz kendi havlunuzu da getirebilirsiniz. Büyük valizlerle gardrobunuzu tekneye taşımanıza gerek yok çünkü onları giyecek vaktiniz olmayacak.
Gulet nedir ? Trandil nedir ?
Guletler aslında Akdeniz’in geleneksel balıkçı tekneleridir. Kıçlarının yuvarlaklığı onları özgün kılar. Trandil Karadeniz çektirmelerinin küçük örnekleridir.
Ayna kıç nedir ?
Ayna kıç, kıçları düz teknelerdir.
Yunan adalarına gidilir mi ?
Yeşil pasaport sahibi olan TC. vatandaşlarının vize almasına gerek yoktur. Adalara yapılacak gezilerde liman giriş çıkış ve gümrük masrafları yolculara aittir. Yunan adalarına giriş ve çıkış işlemleri zaman almaktadır ve bu işlemler yapılmadan adalara seyahat yapılamamaktadır. Rota değişikliklerinin kaptana tur öncesi bildirilmesi bu anlamda önem taşır.
Yunan adalarına gitmek için vize gerekir mi ?
Yeşil pasaportu olmayan TC. vatandaşları için zorunludur. Günü birlik vize sanıldığı kadar kolay alınamamaktadır. Yunan adaları turu için teknelerimizde bulunacak misafirlerimizin (çocuklar dahil) Schengen Vizelerini turları süresine göre önceden almaları gerekmektedir. Günü birlik vize almak çoğu zaman Schengen almaktan daha zordur.
Yemek ücretleri nedir ?
Bir mavi tur geleneği olarak teknede kalış sürenize göre tüm yiyecek ve içeceği arzularına göre misafirlerimiz almaktadır. Ancak dilerseniz kişi başı günlük 30 euro ödeyerek tekne personelimiz bu alışverişi sizlerin adına yapabilir.
İçki ücretleri nedir ?
Makul ücretlerle Kendiniz marketten alıp teknede stoklayabilirsiniz ya da teknenin barından satın alabilirsiniz.
Rota nasıl belirlenir?
Tur rotamız gezi başlamadan önce seçeceğiniz tur programına göre şekillenecektir. Herhangi bir değişiklik talebiniz olması durumunda tur başlamadan önce kaptanınız ile bunu paylaşmanızı öneririz. Son dakikada bu tarz kapsamlı turlarda değişiklik yapmak, ikmal ve duraklama limanları açısından sıkıntı doğuracağından çokça tercih edilmez. Önerileriniz mutlu bir tatil geçirmenizin anahtarıdır bunun bilincindeyiz ve istekleriniz konusunda hassasız. Hava koşulları ve teknenin ihtiyaçlarına göre son sözün kaptana bırakılması güvenliğiniz açısından yararlı olacaktır.
Kaptanın görevi nedir?
Asli görevi yolcu ve mürettebatın güvenli bir şekilde limana dönmesini sağlamaktır. Yetkilerini yasalardan ve uluslararası sözleşmelerden alırlar. Kaptanın tek amacı sizin teknenizin ve mürettebatın güvenlik içinde mutlu bir gezi yapmasıdır.
Aşçının görevi nedir?
Teknede çalışan herkes öncelikle gemicidir. Bu sebeple seyir esnasında, acil durumlarda, kaptanın yönlendirmesi ile ekibe yardımcı olabilir. Aşcı zamanında ve lezzetli yemekler çıkarmakla yükümlüdür . Seyir esnasında içecek veya yiyecek servisi yapılamamaktadır. Yol alınan sabah saatlerinde koya yanaştıktan sonra servis açılabilmektedir. Seyir esnasında en ağır yük aşçının omuzlarındadır. O nedenle ara sıra bir bira içmesi, deniz keyfi yapması yükünü hafifletebilir ☺
Gemicilerin görevi nedir?
Gemi işleri ,halat bağlama, botun kullanımı, kaptanın vereceği tüm işler, güverte ve oda temizliği, mutfak işlerine yardım vs gemicilere aittir.
Deniz tutar mı ?
Özellikle dalgalı deniz rotalarından geçerken evet tutabilir. Hareket etmeden önce ilaç almanız önerilir. Deniz tuttuktan sonra yapılacak tek şey karaya çıkmaktır.
Deniz kızı var mı ?
Rivayettir. Biz henüz rastlayamadık.
Balık tutabilir miyiz ?
Kendi olta takımımız ile demirlediğimiz koylarda tabi ki balık tutabilirsiniz. İşiniz bitince olta takımlarınızı derleyip toplamamız teknedeki güvenliğimiz için önemlidir.
Tüple dalış yapabilir miyiz ?
Dalış turlarındaysanız evet.
Gece denize girilir mi ?
Hele dolunayda çok keyiflidir. Geceleri denize girdiğinizden mürettebatı haberdar etmelisiniz. Yalnız başınıza dalıp uzaklara gitmemenizi tavsiye ederiz.
Telefonumu şarj edebilir miyim ?
Denizin ortasında olduğumuzdan enerji olanaklarımız karada olduğumuz gibi sınırsız değil. Ancak jeneratör çalıştığında ya da güneş enerjisi prizlerimizde her türlü şarj mümkündür.
İnternet var mı ?
Maalesef var. Yolcularımızın internetle değil doğayla ilgilenmelerini tercih ederiz.
Tv var mı ?
Var ama mavi turlarda genelde en az tercih edilen şeydir TV izlemek.
Köpek balığı var mı ?
Olsa da zararsızdırlar. İnsanlarla cebelleştikleri görülmemiştir.
Deniz anası var mı ?
Bir ara çoktu şimdilerde hiç yok aman gelmesinler.
Sandal var mı ?
Evet var. Mürettebatın gemi güvenliği ve liman dışında isek yolcu ulaşımı ve ikmal için kullanılır. Harici kullanım için kaptandan izin almalısınız.
Takma motor var mı ?
Evet var benzinle çalışır.
Yelken var mı ?
Elbette var. Zaman zaman açılır. Unutmayın ki bizim teknelerimiz daha çok motorla yol alırlar. Yelken seyri yapmak isterseniz konforunuzun bir kısmından feragat etmek zorunda kalırsınız çünkü yelken rüzgar ile yol alır ve bu da ciddi sallantı yapar.
Yelken açılır mın?
Uygun rüzgarda elbette yelkenler açılır.
Nerelerde durulur ?
Nerelerde demirleneceğine hava ve denizin durumuna göre kaptan karar verir.
Fırtına olur mu ?
Evet zaman zaman. İşin güzel tarafı şu ki en sert fırtınalarda bile güven içinde demirleyeceğimiz oldukça korunaklı koylara sahibiz bu nedenle mavi yolculuk için bizim kıyılarımız mükemmeldir.
Fırtınada ne yapılır ?
Kamaranızda veya kapalı salonumuzda vakit geçirebilirsiniz. Kaptan ve mürettebata işlerini iyi bilirler lütfen onlara müdahale etmeyin hatta isterlerse yardım edin.
Sigara içilir mi ?
İç mekanlarda salon dahil sigara içmek yasaktır. Teknelerimizin ahşap muhteviyatı fazla olduğundan güvenlik açısından dışarıda ateş ve küllere dikkat ederek içilmesine mümkündür.
Kahvaltı saat kaçta yenir ?
Kahvaltı saat 8 ila 10 arasında verilir. Kahvaltı sonrası öğle ve akşam yemeği hazırlığı devam edeceğinden saat en geç 10 :00 da kahvaltımız servis edilmiş olmalıdır. Tüm öğünler toplu şekilde servise açılmakta ve kaldırılmaktadır.
Öğle yemeği ne zaman yenir
Öğle yemeği saat 13:00- 14:30 arasındadır. Genelde sandviç ve hafif yemekler öğle yemeği menümüzü oluşturur.
Akşam yemeği saat kaçtadır ?
Akşam yemekleri arılar izin vermedikleri için mutlaka gün batımından sonra verilir.
Beş çayı var mıdır?
Talep ettiğiniz tadirde hazırlanır.
Arı varmı ?
Sabırla havanın kararmasını bekleyin.
Arı lar sabahları ve gün batımında mutlaka ziyaretinize gelirler. Barışçıldırlar ve bu güzel koyların güzelliğine büyük katkı sağlarlar. Tek istekleri biraz yemek ve sudur. Lütfen onlarla kavga etmeyin gerekirse odanıza gidin.
Sivrisinek var mı ?
Az olsa vardır. Sinek kovucunuzla gelmeniz önerilir.
Kilima var mı ?
24 saat klimalı tatil seçeneği mavi turlarda mümkün değildir ancak her oda da klima mevcuttur. Günün belirli saatlerinde (genelde uyku saatleri öncesi) çalışmaktadır. Akşamları ve en fazla 4 saat çalışır. Gece yatıldığında jeneratörün ses fazlalığından dolayı kapatılır.
Yolcular tekneyi kullanabilir mi ?
Kaptanla olan diyaloğunuza göre gezi sonunda uzman gemici olacak kadar öğrenebilirsiniz.
Teknede teknik arıza olur mu ?
Elbette olur. Aslında mürettebatınız sürekli teyakkuz halindedir. Sistemlerin sorunsuz çalışması için sürekli bir şeyleri kontrol eder değiştirir hatta tamir ederler. Siz genellikle bu rutin faaliyetlerin farkında bile değilsinizdir. Teknenin seyir yapamayacağı kadar büyük arızalar en fazla 24 saat içinde giderilir. Giderilemeyecek durumlarda misafirlerimiz mağdur olmamaları için bir başka tekneye transfer edilir.
Kabin kiralama fiyatı nedir?
Düşük sezonda yemek dahil içkiler hariç iki kişilik kabinlerde bir kişi ortalama 500 eurodan başlayan fiyatlarla konaklayabilir.
Yacht kiralama ücretleri ne kadar dır?
Kiralamak istediğiniz teknenin özelliklerine ve tercih edeceğiniz rotaya bağlı olmak üzere maksimum 12 kişi için ortalama günlük 600 eurodan itibaren.
Özel programlar düzenleyebilir miyiz?
Elbette denizlerde 30 yıl yat kaptanlığı yapmış firma sahibimiz başta olmak üzere deneyimli personelimizle birlikte tüm Akdeniz , Ege, Marmara ve Karadeniz için isteğinize uygun programlar, rotalar hazırlayabiliriz.